Начало

Градинското изкуство

Градински дизайн

Всеки озеленител ще Ви каже, че основата за една хубава градина е нейният "градински скелет". Това са постоянни структури, около които изграждате Вашата градина. Те могат да бъдат нещо естествено, като вечнозелени дървета, или метални и дървени градински артикули. Разбира се, градинските структурни елементи могат не само да очертават рамките на градината. Те могат да се изградят като места за сядане и отдих, където да се наслаждавате на Вашия двор, или да свързват отделни кътчета в градината.
Уникален градински дизайн
Вие вероятно имате уникални идеи за Вашата градина, но се натъквате на трудности при реализирането им. Винаги можете да потърсите консултация от фирма, извършваща ландшафтно проектиране или професионално озеленяване. Заявете Вашите желания и изисквания за материалите и дизайна, бюджета, с който разполагате, и оставете останалото на градинския дизайнер и озеленител.
Алтернативи за градински дизайн и обзавеждане
В градината можете да използвате почти всичко, дори и да не се нарича "градинско". Стандартните градински мебели, като пейки, маси и столове, могат да придадат нов облик на Вашия двор чрез малка артистична намеса. Различни конструкции за увивни и пълзящи растения, декоративни огради или жив плет могат да допринесат за уединена, романтична атмосфера в градината. Къпалки и къщички за птици, изкуствено езеро със сладководни риби, местни диви видове цветя и растения - всичко това може да Ви накара да се чувствате по-близо до дивата природа.

Реклами