Начало

Как да съживим и обновим нашия двор или градина

Градинарство

Ако искате да го направите собсвеноръчно:
- почистете с гребло площта от листа, клечки и други отломки;
- попълнете ниските места с прясна почвена маса и заравнете цялото място;
- разпръснете нужните семена и смески, като се съобразявате със сенчестите и откритите места в двора - изберете подходящи смески за различните места;
- приложете нужните изкуствени или естествени торове и препарати;
- покрийте цялата площ с още един тънък пласт прясна почва, която да задържи семената и да ги предпази от птиците, както и да подхрани кълновете.
Професионалните озеленители и градинари следват подобна процедура, но използват специализирана градинска техника и инструменти, която позволява по-бързи и качествени резултати. Те могат да решат и други проблеми, като:
- тестване на почвата - използвайки инструменти за анализ на място или чрез проби в лаборатория, те могат да определят точно дали и от какво обогатяване се нуждае почвата, и подходящото бъдещо третиране;
- аериране - пръстта под тревата се сляга с времето и става негостоприемна за полезните форми на живот, а също и прави растенията по-уязвими от засушаване. Тази процедура се извършва с машина, която почиства и разрохква почвата.
- проблеми с вредители - ако професионалистите установят наличие на различни вредители, ще изберат и приложат най-подходящите мерки за унищожаването им.
- напояване - Прекалено обилното или недостатъчното поливане може да унищожи Вашата градина. Изграждането на автоматизирана поливна система пести време и труд за напояване, а също и определя точната дозировка за дадения вид растения.

Реклами