Начало

Суперабсорбент ТЕРАУЕТ - почвен подобрител

Тераует - почвен подобрител

Тераует - суперабсорбенти от хидрогелен тип, които поемат водата и задържат влагата в почвата. Това са почвени подобрители, защото аерират и дренират почвата при свиващо-раздуващия цикъл на гранулите, от които се състоят, по време на поемане на водата и нейното последващо отдаване на кореновата система. Така почвата остава рохкава и влажна, а необходимостта от вода намалява наполовина - като време и количество, защото набъбналия ТЕРАУЕТ създава воден резерв, който се изчерпва единствено от корените на растението. Спестяването на 50% вода е съпътствано от 30% повишаване ефекта от водоразтворимите добавки /торове и др. препарати/ и съответно от 25-35% нарастване на добивите. Препаратът e абсолютно екологично чист и предлагането му е съобразено с всички изследвания на МЗГ, МЗ, ХЕИ и оторизираните лаборатории, придружени със съответните разрешителни, сертификати, лицензи и контролни свидетелства. Продуктите ТЕРАУЕТ имат дълготраен ефект 10 години при еднократно влагане в почвата и са сериозна алтернатива за борба със засушаванията. Суперабсорбентът ТЕРАУЕТ е подходящ за всички растения, като по-долу предлагаме конкретните рецепти за употребата му, съобразно сезонността на различните култури:
» 1. Пролет и есен, когато времето е подходящо за засаждане на лозя, овошки, ягодоплодни, етерично-маслени и др. дървесни и храстови трайни насаждения, се препоръчва полагане на ТЕРАУЕТТ400 сухо вещество 4-5 гр при храстовите и 10 гр при дърветата в мястото, подготвено за засаждане, след което се зарива, затъпква и полива обилно първият път, за да набъбнат гранулите и да образуват водната възглавница.
» 2. При подготвяне на разсадници и оранжерии се объркват 1 кг ТЕРАУЕТ Т400 с 1 куб.м. почва, като среда за ускорено покълване и развитие на семената.
» 3. През пролетта, при разсаждане на зеленчуците, /картофи, фасул, пипер, домати, краставици, зеле, лук и т.н./, както и при техническите и лекарствени култури /тютюн, лавандула, мента и т.н./, в браздите или оформените лехи се поръсват равномерно 1,5 кг на декар ТЕРАУЕТ Т400 в сухо състояние под разсада, заедно с торовете и се зарива. При последващото поливане се осигурява стартовата влага за всеки корен от разсада, стабилен растеж и повишен добив.
» 4. При потапяне на кореновата система в паста-гел от 5 гр ТЕРАУЕТ T100 на литър вода се осигурява 100% прихващане при транспортиране и пресаждане на растенията, както и вкореняване на резници
» 5. За зърнените култури се изисква хомогенно объркване с активния почвен слой в доза 2 кг на декар еднократно за целия период на ефективност.
Съвременната техника позволява равномерно разпределяне на ТЕРАУЕТ в почвата чрез микрогранулаторни кутии, като заедно със семената падат гранули от препарата директно в почвата.Така дозата се редуцира до 800 гр/дка, но се повтаря в две поредни години - тогава ТЕРАУЕТ е ефективен в следващите 10г. Употребата на ТЕРАУЕТ е една инвестиция за десет години напред, която ускорява растежа и увеличава добивите с наполовина намалено водопотребление!

Автор: "ВАНКО97" ЕООД
Уебсайт: http://www.terawet.eu

Реклами