Начало

Флора Бургас 2012

Флора Бургас 2012

Разгледайте снимки от Флора Бургас 2012 тук >>

Община Бургас откри традиционното и единствено по рода си в България изложение "Флора Бургас" 2012 в Морската градина.
Изложението на цветя ще се проведе от 25 Април до 7 Май, като тази година ще бъде за най-дълъг период от време, както никога досега. Флора Бургас е изложение с международно участие, което се организира под патронажа на кмета на община Бургас г-н Димитър Николов. В изложението най-голямо чуждестранно присъствие ще отбележат фирми от Гърция, Турция и Холандия. Тази година ще се представят 5 нови фирми. Въпреки икономическата криза, интересът към Флора Бургас е по-голям от всякога. Халетата ще бъдат пълни.
Освен производители на цветя, дървета и храсти, участие в изложението ще вземат и производители на градински и тротоарни плочки, градински мебели и обзавеждане, и градинска лека техника. Представяната фирмена продукция е изцяло собствено производство.
Всеки участник сам ще си обзаведе и аранжира кът, който ще се оценя от жури. Ще се дават няколко вида оценки - за цялостна аранжировка, за рязан цвят, оценка на бромелиеви растения и оценка на архитектурен елемент. Накрая журито ще връчва медали и грамоти на най-отличилите се участници.
Обществена тайна е, че Флора Бургас се провежда за последен път в този вид. Следващата година изложението ще разполага със собствена сграда.

Реклами