Начало

Флора Бургас 2013

Флора 2013

Тази година Националното изложение за цветя с международно участие ФЛОРА БУРГАС 2013 ще се проведе от 30 април до 7 май. До 20 април се приемат заявки за участие.
Изложбата традиционно се провежда под патронажа на кмета на община Бургас. Нейното мото е Природа - Човек - Хармония.
Експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника.
Връчването на присъдените от журито награди е насрочено за 2 май от 10.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас.
Изложбата цели популяризиране на българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда, благоустрояването и естетизирането на населените места.
Тя изпълнява и допълнителни задачи, свързани с развитието на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяването на местната флора с нови видове, сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.
Право на участие във Флора Бургас имат всички български и чуждестранни специализирани фирми, стопанства, разсадници, оранжерии, кооперации, дружества, фирми и частни любители.

Община Бургас
http://www.burgas.bg/

Реклами